Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Sterke uienmarkt houdt aan

2016 begint goed voor uientelers omdat de vraag erg sterk is. "Het is in het huidige seizoen een sterke markt met een beperkt aanbod van hoge kwaliteit," zegt Ralph Schwartz van Potandon Produce. "Ik verwacht niet dat dit een kortetermijnrecord wordt," voegt hij toe. Het teeltseizoen van 2015 werd gekenmerkt door een kleiner formaat. Als gevolg hiervan zijn grote uien op dit moment erg in trek.

Gaan gele uien verder omhoog?
Prijzen stijgen met een vast tempo. "Er is een leveringstekort aan rode en witte uien en prijzen van gele uien zijn ook gestegen. Gele Jumbo-uien bevinden zich momenteel op $10 (€9,18), met ruimte voor verdere stijgingen. Normaal gaan ze voor $7 tot $10 (€6,43 tot €9,18) rond deze tijd voor het jaar," zegt Schwartz.

Geen invloed van Mexicaanse oogst verwacht
Gedurende het winterseizoen exporteert de VS uien in opslag. Met een paar weken zal Mexico beginnen met de uienexport, gevolgd door Texas in maart en Arizona/Californië in mei. "Normaal is er een overlap tussen uien in opslag en de nieuwe oogst. Dit jaar wordt verwacht dat de Mexicaanse oogst niet veel effect zal hebben op de prijs van Amerikaanse uien in opslag," besluit Schwartz. 

Voor meer informatie:
Ralph Schwartz
Potandon Produce LLC
Tel: (+1) 208-557-5118
Publicatiedatum: