Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spanje verwacht +5% knoflook

In de Spaanse stad Toledo kwamen knoflookexperts uit Frankrijk, Italië en Spanje bijeen om analyses en informatie te delen over de situatie van de knoflooksector in de drie lidstaten. De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de overheid en de grootste producenten van de drie landen, die spraken over de aanplantprognoses voor dit seizoen, evenals de situatie met de 'B-importvergunningen', waarvan de afschaffing wordt tegengewerkt door de sector. Ten aanzien van de aanplantprognoses voor dit seizoen behaalde Spanje een toename van het areaal ten opzichte van vorig jaar: ongeveer 5%. Opmerkelijk genoeg herstelden de prijzen in de retail, zowel lokaal als internationaal.

Met betrekking tot de B-licenties kwam de contactgroep in een ​​gezamenlijk document overeen, gericht aan het Europees Parlement, dat voor knoflook dezelfde behandeling als producten zoals ethylalcohol, rijst, suiker of hennep moet gelden. De B-licentie moet behouden worden, omdat dit essentieel is voor het voorkomen van fraude bij de import, zoals is gebeurd in het verleden.

Córdoba 19.000 hectare in 2015
Volgens de officiële cijfers cultiveerde Spanje vorig seizoen meer dan 19.000 hectare in Córdoba: de belangrijkste producerende provincie van Andalusië. In de afgelopen jaren zijn er gemiddeld 2.000 hectare geplant met een gemiddelde productie van 10.000 kg per hectare. Daarnaast is knoflook een 'sociaal' gewas wat in verscheidene gemeenten in onze provincie vele directe en indirecte banen creëert.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven