'Volmaakte storm' door weerstomstandigheden

Lage voorraad Amerikaanse en Mexicaanse uien

"Hoewel het uienareaal in de Amerikaanse regio Pacific Northwest (PNW) in 2015 iets groter dan normaal was, veroorzaakten de extreme temperaturen de eerste problemen op de markt", laat Brandon Calandri van Antelope Distributing weten. "Door de weersomstandigheden tijdens het teeltseizoen raken de opslaguien snel door hun voorraad heen", aldus Calandri. Dit heeft geleid tot een voorraadtekort in de PNW, de belangrijkste uienteeltregio in de Verenigde Staten.

Meer vraag vanuit Mexico
Daarbij heeft de overvloedige regenval in León (Centraal-Mexico) geresulteerd in gewasverval in de Mexicaanse oogst. De verminderde beschikbaarheid van Mexicaanse uien zorgde voor een onverwachte toegenomen vraag vanuit Mexico naar Amerikaanse uien.

Witte uien aangeboden voor 24-26
De 'volmaakte storm' heeft ertoe geleid dat witte uien momenteel buitensporig hoge prijzen hebben. Volgens Calandri worden uien in het zuidwesten verhandeld voor $26-28 (24-26) voor een zak van 50 lb (23 kg). De vraag vanuit Mexico begint iets af te nemen nu de regio Tampico binnenkort met de uienproductie begint. "Zelfs als Mexico op dit moment niets anders zou kopen, zijn de voorraden nog steeds niet groot genoeg om aan de binnenlandse vraag te voldoen", vertelde Calandri.

De prijzen van rode uien liggen op dit moment rond de $16 (€15) per 25 lb (11 kg), omdat de voorraden worden opgemaakt in de PNW. "We zien ook dat er meer vraag is naar gele uien wegens het voorraadtekort buiten de PNW", aldus Calandri. "In de komende vier tot zes weken zal Mexico's uienproductie in volle gang zijn en het effect daarvan op de Amerikaanse markt moeten we nog zien."

Voor meer informatie:
Brandon Calandri
Antelope Distributing
Tel: (+1) 661-946-9022(+1) 661-946-9022
You'll need Skype CreditFree via Skype

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven