André Boot, Hazera:

"Belgische retail vraagt om lokale uien"

Tholen - Hazera, de leverancier voor groentenzaden, was eind januari aanwezig op de beurs Agro Expo Vlaanderen. André Boot, gewasspecialist Ui en Peen, geeft aan dat er in België een stijging is te zien in de vraag naar uienzaden. "We merken dat die markt langzaam aan het groeien is. Vlaamse telers hebben steeds meer interesse om uien te gaan telen en ook richting Wallonië zien we de vraag behoorlijk stijgen."

 
André Boot tijdens Agro Expo Vlaanderen.

Local for local

Hij vervolgt: "Momenteel worden er in België wel uien geteeld, maar weinig producenten telen voor de versmarkt. "Het grootste deel is nu bestemd voor de industrie, zoals diepvries en schilbedrijven." Volgens Andé heeft de stijgende vraag naar uienzaden met name te maken met het feit dat supermarkten steeds meer locale producten in het assortiment willen aanbieden. "De focus ligt op local for local en dat is niet alleen bij uien zo. Supermarkten willen zo veel mogelijk groenten en fruit uit eigen land aanbieden. Ik denk dat deze trend in de toekomst zich ook verder zal doorzetten." Hij verwacht dat het uienareaal in België de komende jaren zal toenemen, maar weet niet hoe snel het zal gaan. "De vraag is er, maar het moet allemaal nog wel gerealiseerd worden en dat neemt tijd in beslag."

Hazera is het grootst in uien- en tomatenzaden, maar ook naar andere zaden is veel vraag vindt André. "Watermeloenen, met name de kleine types zonder zaad zijn overal ter wereld booming business."

Voor meer informatie:
André Boot
Hazera
Schanseind 27
4921 PM Made - Nederland
T: +31 162 690 900
F: +31 641 654 080
andre.boot@hazera.com
www.hazera.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven