Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spaanse knoflook boekt overzees succes

Het knoflookseizoen in de overzeese markten verliep zeer goed, wat een mooie toekomst voor de Spaanse knoflook voorspelt. "We zijn erg blij met dit knoflookseizoen. Momenteel is er wat tekort aan producten, maar de vraag is goed en de prijzen zijn hoger. We hebben het voordeel dat we genoeg voorraad hebben", vertelt José Calatayud, manager van Agrofresh Export Consortium.

Volgens de exporteur is er momenteel sprake van tekorten bij de overzeese bestemmingen omdat Argentinië problemen had met de oogst en omdat de handelsbetrekkingen met China zijn verslechterd door de sociaaleconomische omstandigheden. "Om deze reden en omdat onze Spaanse knoflook van betere kwaliteit is dan de Chinese, ontvangen we goede prijzen."

Sommige landen importeren normaal gesproken uit China, maar vragen nu om grotere volumes paarse en violet knoflook voor meer variatie. "Vanwege het uiterlijk en de kwaliteit van gekleurde Spaanse knoflook, neemt de vraag naar het product toe. Dit jaar hebben we, vanwege de tekorten op de markt, ook containers met paarse knoflook verscheept", aldus José Calatayud."We zijn van plan de overzeese verkoop van knoflook te verhogen. We beschikken immers over de juiste volumes. Knoflook arriveert bij temperaturen van -3°C, gewoonlijk in goede conditie op z'n bestemming en bederft niet zo snel als citrus. Naast knoflook zelf zullen we ook producten gaan verhandelen die afkomstig zijn van knoflook, zoals zwarte en gedroogde knoflook, alsook gepelde knoflookteentjes", bevestigt Calatayud.

Voor meer informatie:
José Calatayud
Agrofresh Export Consortium
T: +34 963911591
M: +34 692137445
jose.calatayud@agrofresh.es
www.agrofresh.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven