Nieuw Braziliaans bedrijf importeert Chinese knoflook en uien

WOG Ltd is een nieuwe speler op de Braziliaanse markt. Het bedrijf importeert knoflook en uien uit China: twee producten die Brazilië gedurende het hele jaar consumeert. "Momenteel importeren we knoflook en uien voor 35 miljoen consumenten in het zuiden van Brazilië", aldus de directeur Otilio Lorenzo.

Het bedrijf zal in maart, zodra het Braziliaanse uienseizoen voorbij is, beginnen met importeren. "Dit jaar is 30% meer regen gevallen. Hierdoor is de kwaliteit van de uienproductie minder, dus beginnen we eerder met importeren," stelt Lorenzo. Hij verklaarde ook dat het bedrijf geïnteresseerd is in de Chinese markt, omdat Nederland dit jaar minder grote kalibers produceerde.

De kwaliteit en de prijzen van de Chinese knoflook zijn aantrekkelijk voor Brazilië. China produceert twee hoofdtypen van knoflook en heeft voor het grootste deel van het jaar productie beschikbaar. Brazilië denkt er in deze tijd van het jaar ook over om knoflook uit Argentinië en Spanje te importeren, ook al zijn ze duurder.

Meer informatie:
Otilio Lorenzo
WOG, Ltd.
E: otilio.lorenzo@gmail.com
Skype: Otilio.lorenzo
Mercado central de São José, Santa Catarina, Brasil

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven