Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yassin Ahmed, Stars of Export:

"Egyptische bosuien hebben weinig concurrentie in Europa"

Yassin Ahmed is eigenaar van Stars of Export, dat zich heeft gespecialiseerd in knoflook en uien. "Onze bosuien gaan naar de horeca, supermarkten en groothandelaren. De kwaliteit is beter dan vorig jaar, omdat de weersomstandigheden goed zijn geweest. "



Het bedrijf heeft voornamelijk naar Duitsland, Nederland en Engeland geëxporteerd, waar het eigen seizoen doorgaans niet eerder begint dan april voor Engeland of laat in maart voor Nederland en Duitsland. Deze Europese markten ontvangen momenteel 5 containers per week en soms 6 containers per week.



Yassin zegt dat de vraag vanuit deze bestemmingen ieder jaar toeneemt. "De kwaliteit van onze Egyptische bosuien die in 'Upper Egypt' en onze gebieden in Ismailia worden geteeld kent een sterke voorkeur in Europa. Als gevolg hiervan wordt het areaal van het bedrijf continu uitgebreid."


 
De belangrijkste knoflookvariëteiten die het bedrijf van Yassin Ahmed teelt zijn verse groenwitte knoflook, verse groenpaarse knoflook, droge paarse knoflook en droge witte knoflook. "De vraag naar onze knoflook komt van degenen die interesse hebben in Chinese paarse knoflook (zowel droog als vers), voornamelijk wegens onze prijzen en omdat we grotere maten met minder gewasbeschermingsmiddelen aanbieden. Onze paarse knoflook komt uit Chinese zaden, die vele jaren geleden in Egypte zijn geplant."
 


"Er komen voor ons tal van nieuwe mogelijkheden in nieuwe markten als Australië. Vorig jaar zijn we gestart met de export van droge paarse knoflook. In het vorige seizoen hebben 50 ton daarnaartoe geëxporteerd en halen we dit jaar waarschijnlijk 150 ton. Dit jaar hebben we een speciale verpakking en certificaten en richten we ons erop om het een nog groter succes te maken."

Voor meer informatie:
Yassin A. Yassin
Stars of Export (Egypt)
Tel 0020 822 316231
Email: chairman@starsofexport.com ; ahmed@starsofexport.com
www.starsofexport.com
Publicatiedatum: