Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Miedema introduceert nieuwe generatie enkele en duobanden

Miedema zet een nieuwe generatie van de MC-reeks (Miedema Conveyor), enkele en duobanden, op de markt. De 80 cm brede trogband heeft een hoge capaciteit van meer dan 130 ton/u bij een bandsnelheid van 40 m/min. Doordat de band bovenop het frame ligt, wordt de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd. Dankzij zijn smalle bouw en de optionele geïntegreerde vlakstelset, welke met een simpele beweging in- of uit werk gezet kan worden, kunnen de transportbanden ook dienst doen als leesband. Boven transportband kan gekozen worden voor een af-fabriek geleverde verlichting om het uitlezen van het product te vergemakkelijken. De MC duoband maakt gebruik van een brede en stevige energieketting en wordt gekenmerkt door een afwerking waarbij de kabels binnenin het frame weggewerkt zitten.De MC-reeks is uitgerust met een sterk en eenvoudig uitschuifmechanisme. De dissel kan op 2 posities bevestigd worden, waardoor de transportband steeds met de heftruck kan verplaatst worden. De centraal geplaatste schakelkast voorziet een gemakkelijke bediening via beide zijden.


Doordat de afgiftehoogte meer dan 190 cm is, kunnen de transportbanden multifunctioneel ingezet worden voor het vullen van bv. de MB 33 en MB 55 kistenvullers. Bovendien zijn alle MC-machines standaard uitgerust met Start-Control (centraal starten en stoppen van alle gekoppelde machines).De banden beschikbaar met een lengte van 6,5, 8,5 en 10 meter. De duobanden zijn verkrijgbaar met een lengte van 13, 17 en 20 meter. Bij elke machine kan gekozen worden voor óf 2 vaste snelheden óf voor een variabele bandsnelheid, telkens met trommelmotoren. Bij intensief gebruik draagt een rijk scala aan opties bij
tot een op klantwens uitgeruste machine. Zo kunnen bij een duoband het in-uit schuiven, het verplaatsen van de machine en het sturen van de wielen aan de afstortzijde elektrisch/hydraulisch gebeuren. De nieuwe MC is ook uit te rusten met een weeginrichting met een nauwkeurigheid van 1%. De optionele 1-zijige verstelling van de instorthoogte met een geïntegreerde transport zekering garandeert een ongeëvenaard gebruiksgemak tussen de verschillende transportbanden.

Meer informatie:
Miedema
Guido Mangnus
T: 0031 (0)517 239 800

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven