Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: stijging uienimport

Brazilië importeerde 15.000 ton product en de prijzen op de groothandelsmarkt bleven hoog. De lage uienaanvoer leidde ertoe dat Brazilië in januari dit jaar zijn import moest uitbreiden met meer dan elf keer ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De uien die Brazilië importeerde, waren vooral afkomstig uit Nederland en Spanje.

Tussen januari en december 2015 had Brazilië 270.000 ton geïmporteerd. Dit is 79,5% hoger dan wat Brazilië in 2014 importeerde volgens de gegevens gepubliceerd in PROHORT Bulletin van 23 februari door het nationale leveringsbedrijf Conab. Uit het rapport, dat zich bezighoudt met de prijzen van groenten en fruit in de grootste bevoorradingscentra in Brazilië, bleek een algemene stijging in groentenprijzen. Bij uien was er een toename van 33,9% in Vitória (ES) en 30,27% in Fortaleza (CE).

De prijzen in Sao Paulo waren relatief stabiel (+ 0,07%). CONAB meldt dat op basis van de prijzen van het nationale leveringsbedrijf en algemene levensmiddelenzaken in San Pablo (CEAGESP) de gemiddelde prijs voor uien neerkwam op 0,75 euro per kilo. In dezelfde maand vorig jaar was dit 0,32 euro.

Publicatiedatum: