Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Manish Behl, Brain Cloud India:

"Goede exportvraag naar Indiase uien"

Volgens Manish Behl van Brain Cloud India is de uienmarkt momenteel vrij goed, met een goede exportvraag. "Er komt nu veel vraag vanuit Maleisiƫ, het Midden-Oosten, het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh en Sri Lanka, waar ze de voorkeur geven aan erg scherpe rode uien. En onlangs hebben we een nieuwe fabriek geopend waarin mechanisch gesorteerd wordt. Daar wordt momenteel tussen de 10 en 20 ton per uur behandeld."

Behl werkt al ongeveer 25 jaar in de tuinbouwsector, maar uien zijn een nieuw product voor Brain Cloud. Omdat de uienproductie in India vorig jaar niet goed was en de overheid bedrijven stimuleerde meer uien te telen, ging ook Brain Cloud zich richten op het product. Het bedrijf voerde een aantal onderzoeken uit om erachter te komen in welk seizoen ze zouden moeten inspringen, welke kwaliteit ze zouden moeten produceren en welke soort planten ze zouden moeten telen.De twee voordelen van Brain Cloud zijn: de capaciteit om de behandelvolumes te verhogen indien de vraag toeneemt en het feit dat de firma gevestigd is in het hart van India's uienproductiegebied. "We steunen lokale telers en helpen hen hun productie niet alleen naar de binnenlandse markt, maar ook naar verre bestemmingen te vervoeren zonder dat ze betalingsrisico's lopen."

"Hoewel winstgevendheid ook belangrijk is, zijn de belangrijkste doelen voor het bedrijf niet alleen een product van hoge kwaliteit te leveren (een kwaliteit die trouwens is verbeterd dankzij de huidige mechanisatie), maar ook goede relaties op te bouwen met hen, die op zoek zijn naar een langdurige samenwerking", besluit Behl.

Voor meer informatie:
Manish Behl
Brain Cloud (India)
Tel: +91-9819983418
E-mail: info@braincloud.in ; mbehl@gmail.com
www.braincloud.in

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven