Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Onzekere vooruitzichten, maar hoop op verbetering

Argentijnse uien worden duurder

"Dit jaar had de Argentijnse uienoogst in het begin veel problemen. Weersveranderingen hebben ziektes veroorzaakt, waar niets aan gedaan kon worden. Het teveel aan water heeft de binnenkant van de uien beschadigd, wat een probleem is dat we niet op kunnen lossen," zegt Alejandro Rodriguez van het Argentijnse bedrijf ADR Agrícola.

De oogst is in de afgelopen weken begonnen en de markt voor het product komt nu geleidelijk op gang. Binnenkort zal het mogelijk worden om vast te stellen hoe groot het deel van de productie is, dat is beschadigd door deze weersomstandigheden. "Het verlies in opbrengst zal naar verwachting dit jaar zeer hoog zijn. Dit zal leiden tot een onvermijdelijke prijsstijging. Ook moet er rekening gehouden worden met dat de export volledig afhankelijk is van de situatie op de binnenlandse markt."De vraag naar roze uien, wat in Argentinië de meest geëxporteerde uiensoort is, blijft stabiel in met name markten zoals Brazilië en Europa. Hoewel de huidige inflatie een aanzienlijke tol zou moeten eisen op de export, werd deze markt niet direct getroffen.

"Het is op dit moment nog te vroeg voor een nauwkeurige prognose. We geloven echter wel dat zowel de vraag als de prijzen goed zullen zijn, omdat er nieuwe kopers voor onze uien zijn gekomen. We zullen nog steeds het feitelijke percentage aan uitval door de weersomstandigheden moeten nagaan. Ook hebben we nog steeds problemen met de economische situatie in ons land. Alles wordt opnieuw georganiseerd en dat heeft tijd nodig," besluit Rodríguez.

Medio april zal een duidelijkere raming van de Argentijnse uienoogst mogelijk zijn.


For more information:
Alejandro Rodríguez
ADR Agrícola
+54 92266530125

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven