Foodport Zeeland en Lekker Regionaal Product samen in FoodDelta Zeeland

Stichting FoodDelta Zeeland is de nieuwe netwerkorganisatie die voortkomt uit de samenvoeging van de stichtingen Foodport Zeeland en Lekker Regionaal Product. Met bijna 300 aangesloten bedrijven vertegenwoordigt de nieuwe stichting vanaf 1 april het Zeeuwse foodcluster en zal als één krachtige speler de economische potenties van de voedingssector op de kaart zetten.

De nieuwe stichting wil verdere groei in productie, verwerking, handel en consumptie van voedingsproducten bevorderen. Volgens het foodcluster neemt Zeeland met de keten van 'Uit de zee en van de grond tot in de mond' een bijzondere positie in Nederland in. Met een productiewaarde van 1,7 miljard euro en toegevoegde waarde van 800 miljoen euro is de Zeeuwse voedingssector een belangrijke factor voor Zeeuwse economie en internationale positionering. Volgens FoodDelta Zeeland biedt dit kansen in tijden dat de vitaliteit van de Zeeuwse economie onder druk staat.

Stichting FoodDelta Zeeland bestaat uit ondernemers uit de agrarische, schaal- en schelpdier, logistieke, voedselverwerkende, retail- en horecasectoren. Intensieve samenwerking met onderwijs en kennisinstellingen en de brancheorganisaties biedt kansen voor verdere ontwikkeling van de keten.

Bron: Foodport Zeeland 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven