Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktbericht week 10/2016

Uienprijzen stabiel vanwege kleiner aanbod

Uien - In week 10 importeerde Duitsland overwegend Spaanse uien. Omdat het aanbod niet al te groot was, bleven de prijzen meestal op een stabiel niveau, maar zo nu en dan trokken ze ook licht aan. Chileense ladingen completeerden het aanbod, maar gemiddeld wel in kleinere hoeveelheden dan in de voorgaande week. De prijzen lagen op maximaal €25,- per zak van 25 kg. Zo nu en dan doken er ook partijen van overzee op, maar Duitse en Nederlandse uien zag men meer op de markt. Afgezien van kleine prijsverlagingen, veranderden de prijzen hiervan niet substantieel. Duitse offertes scoorden goed qua kwaliteit en hoefden daarom niet te vrezen voor de concurrentie uit Nieuw-Zeeland. Des te meer omdat er voor de Nieuw-Zeelandse waren meer dan dubbel zoveel werd gevraagd.


Prijzen van consumptieuien Bron: BLE

Appelen
Het Duitse aanbod bepaalde nog steeds de handel. Het aanbod was niet wezenlijk veranderd en oriënteerde zich aan de constante vraag waaraan zonder problemen kon worden voldaan.

Peren
Het aanbod aan Italiaanse peren op de markt nam merkbaar af. Terwijl de Europese toevoer inmiddels beperkter werd, nam de import vanuit het Zuidelijk Halfrond merkbaar toe.

Druiven
Zuid-Afrikaanse druiven domineerden de handel. Bij een zeer rustige vraag en een kleiner geworden aanbod bleven de prijzen vaak constant.

Kiwi's
Zoals gebruikelijk was de beschikbaarheid afgestemd aan de constante vraag, zodat de prijzen niet wezenlijk veranderden. Het aanbod op de markt was voldoende.

Sinaasappelen
Bij de sinaasappelen domineerde Spanje de markt met late rassen. Bij de bloedsinaasappelen domineerde Italië de handel. Over het algemeen verliep de handel in beide segmenten rustig.

Klein citrus
De toevoer nam verder af: clementines waren vrijwel helemaal van de markt verdwenen en ook het aanbod aan mandarijnen nam af.

Citroenen
De beschikbaarheid stemde men voldoende af op de vraag, zodat de prijzen op hetzelfde niveau bleven als in de voorgaande week.

Bananen
Over het algemeen verliep de handel rustig. Zoals gebruikelijk was het aanbod afgestemd op de vraag. De prijzen veranderden dan ook maar zelden.

Bloemkool
Italiaanse offertes zag men het meest, maar deze waren wel sterk afgenomen. De aanvullende Franse toevoer nam enorm af en ontbrak zelfs op sommige dagen en in sommige gevallen zelfs op alle dagen.

Sla
IJsbergsla stamde enkel uit Spanje, maar vanwege de lage temperaturen in de teeltgebieden nam de beschikbaarheid aanzienlijk af. De prijzen gingen merkbaar omhoog.

Komkommers
Komkommers uit Spanje domineerden de markt in dezelfde mate als in de voorgaande week. Het aanbod aan komkommers uit Midden-Europa nam echter parallel hieraan toe.

Tomaten
Trostomaten en ronde tomaten werden voornamelijk uit Spanje ingevoerd. Er was geen ruimschoots aanbod. Zo nu en dan was er weinig vraag.

Paprika's
De beschikbaarheid van het dominerende Spaanse aanbod was net zoals het Marokkaanse aanbod weer iets afgenomen. De omvang van het Turkse aanbod bleef ongeveer gelijk.

Bron: BLE


Publicatiedatum: