Bradford Sumner, Colandri SonRise Farms:

"Versmarkt VS naar mechanische uienoogst door stijgende arbeidskosten"

Tholen - Uien voor de industrie worden in Californië al mechanisch geoogst, maar voor de verse markt gebeurt dit nog voor het overgrote deel met Mexicaanse handjes. De kwetsbaarheid van de kortedaguien leent zich vooralsnog niet voor machines, maar volgens sales manager Bradford Sumner van Colandri SonRise Farms zal daar de komende jaren wel verandering in komen door de stijgende arbeidskosten.


Bradford Sumner van Sonrise Farms.

20% daghandel

Sornrise Farms teelt gele, witte en rode uien in de Antelope Valley, waar ook het Antelope-merk van is afgeleid. De teler richt zich op het hogere segment levert aan de belangrijkste supermarkten in Zuid-Californië, maar de uien worden in het hele land verkocht en ook meer en meer aan de exportmarkten, zoals Australië, Mexico en het Midden-Oosten. "Zo'n 80% van onze handel is geprogrammeerd, het overige deel gaat naar de daghandel", vertelt Bradford tijdens een bezoek van Hazera's Onion Study Tour. Export van de Amerikaanse uien naar Europa is volgens hem ook zeker een optie.


Het pakstation. (foto's website SonRise Farms)


De beregeningsinstallatie werd vanwege de wind niet gebruikt.

De nadruk ligt bij SonRise Farms op de witte uien. Deze worden net als veel van de rode uien in de Antelope Valley geteeld. De gele uien betrekt het bedrijf uit het Noordwesten van het land. Dit jaar was volgens Bradford een taai jaar vanwege de hitte met onder meer lange periodes van boven de 40 graden Celsius. Sonrise Farms heeft de beschikking over een 'state of the art-pakstation. Momenteel verkoopt het bedrijf de laatste uien van de oogst die sinds eind oktober in de bewaring zit.


Uien uit de Antilope Valley.


Ook het merk is vernoemd naar de vallei.

Voor meer informatie:
Bradford Sumner,
Colandri Son Rise Farms
43511 70th St E
Lancaster, CA 93535, 
Verenigde Staten

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven