Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markt stagneert terwijl handelaren wachten op verdere prijsafnames

China: Knoflookprijzen onderuit

Sinds het begin van 2016 zijn de Chinese knoflookprijzen omhoog geschoten. Dit heeft invloed gehad op zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt. Retailprijzen waren soms wel zo hoog als 14 yuan (€1,90) per kilo, terwijl de exportprijzen stegen tot 12.000 yuan (€1.632) per ton.



Lichte prijsafname
"De oogst van nieuwe knoflook neemt rond medio april toe. In juni komt dan de knoflook van Shandong op de markt. Met het nieuwe aanbod wordt verwacht dat de prijzen zullen zakken. In de afgelopen dagen daalden de lokale knoflookprijzen al tot 9 yuan (€1,22) per kilo en tot 1.1000 yuan (€1.496) per ton voor de exportmarkt. Bestellingen uit het buitenland zijn afgenomen toen bleek dat de prijzen daalden. Kopers wachten op het juiste moment om de markt op te gaan," legt Yang Qingtian van Jinxiang Quintian Garlic Trading uit.

"De totale knoflookproductie wordt geraamd op 10% tot 15% minder dan vorig jaar. Het gebied rond de stad Jinan in de provincie Shandong is zwaar getroffen door koudegolven in het begin van het jaar. Andere regio's in Shandong als Jinxiang hebben minder schade geleden."

"Momenteel wordt de hoeveelheid aan knoflook in opslag in Shandong geraamd op 200.000 ton. Het aanbod zal significant omhoog gaan als de oogst begint. Retailprijzen zullen naar verwachting dan omlaag gaan tot 6 yuan (€0,82) per kilo en de exportprijzen zullen dalen naar 8.000 yuan tot 10.000 yuan (€1.088 tot €1360) per ton."

Jinxiang Qingtian Garlic Trading bevindt zich in het district Jinxiang, wat een centrum voor knoflookteelt in China is. Het bedrijf heeft 3.000 vierkante meter aan opslagfaciliteiten. 2.800 ton kan opgeslagen worden. Het bedrijf heeft 200 werknemers in dienst. Jinxiang Qingtian Garlic Trading is gespecialiseerd in de handel en het verwerken van landbouwproducten en dan met name in de verwerking van knoflook.

Voor meer informatie:

Mr. Yang Qingtian
Jinxiang Qingtian Garlic Trading
Phone: 13853725882
Wechat: 13853725882
E-mail: 1285665699@qq.com
Publicatiedatum: