Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Plaatsspecifieke bemesting met absoluut stikstofadvies

Nieuwe dronedienst topFLY eBee

Agrifirm Plant introduceert een totaaldienst voor gewasadvies met inzet van de eBee. Deze drone brengt in één oogopslag groeiverschillen binnen een perceel of gewas in beeld. Daarmee kan Agrifirm Plant plaatsspecifieke bemesting met absoluut stikstofadvies aanbieden. De nieuwe dienst, topFLY eBee, draagt bij aan een optimale groei en beperkte uitspoeling van elementen.

Naast aanwezige bodemverschillen zorgen seizoensinvloeden en extremer weer voor steeds meer groei- en opbrengstverschillen tussen en binnen percelen. Om gericht actie op deze verschillen te kunnen ondernemen, is het belangrijk dat de teler exact weet waar de knelpunten binnen een perceel zitten en welke invloed deze hebben op groei, teeltactiviteiten en oogst. Met topFLY eBee krijgt de teler de variatie binnen een perceel in beeld om zo plaatsspecifiek te kunnen bemesten en gewasbeschermingsmiddelen toe te kunnen dienen. TopFLY eBee is geschikt voor alle akker- en tuinbouwgewassen. De specialisten zijn opgeleid om de teler optimaal te begeleiden bij de inzet van de dienst.

Percelen nauwkeurig in kaart

De drone, eBee, is uitgerust met een speciale geosensor die de zonlichtreflectie van planten meet: een belangrijke indicator voor groeiverschillen. Agrifirm Plant weet voor alle gewassen welk moment van de gewasgroei optimaal is om de eBee in te zetten. De drone brengt snel en gedetailleerd percelen in beeld. Agrifirm Plant verwerkt deze data tot een procentuele gewasverdelingskaart en vertaalt deze naar een plaatsspecifiek advies.

Met deze nieuwe dronedienst kan Agrifirm Plant een plaatsspecifiek bemestingsadvies op basis van een absolute stikstofgift berekenen. Aan de hand van optionele taakkaarten kan de teler deze data direct inlezen in de boardcomputer, zodat de machine plaatsspecifiek de juiste dosering toepast.

Van data naar toepassing

TopFLY eBee is een samenwerking van Agrifirm Plant met diverse andere partijen. De onderneming werkt sinds 2015 samen met een aantal gekwalificeerde loonwerkers, die met de eBee vliegen en de gewasmetingen uitvoeren. Precisielandbouw-specialist Agrometius ondersteunt telers bij het geschikt maken van machines voor variabele afgiften.

Meer informatie:
Agrifirm Plant
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
T: (088) 488 12 00
F: (088) 488 18 31
W: http://www.agrifirm.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven