Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Er is steeds meer interesse voor paarse knoflook wereldwijd"

Spanje: Een referentiemerk voor knoflook?

Het knoflookseizoen 2015-2016 loopt op zijn einde met prijzen die concurrerend zijn en stabiel blijven als gevolg van de kleine voorraden. "Deze maand zullen we het seizoen afsluiten met een omzet van ongeveer 18 miljoen kilo. Daarna starten we met de oogst Spring White en Spring Violet. Die zullen beschikbaar komen in juni, met grotere volumes dan vorig jaar", vertelt Rafael Polo van Coopaman. 75% van Coopaman's productie bestaat uit paarse knoflook uit Las Pedroñeras, het belangrijkste ras voor de producent.Referentiemerk voor knoflook?
Na wat marktonderzoek door Coopaman, uitgevoerd in 200 verkooppunten in Madrid, bleek dat fruit zoals meloen, watermeloen, appel of kiwi door consumenten worden herkent door een merk. Dit niet het geval is voor knoflook. De meeste consumenten zijn niet in staat om knoflookmerken te identificeren.Om deze reden heeft de coöperatie een ambitieus project ontwikkeld: de referentie, de merknaam die consument moeten kennen, wordt de paarse knoflook uit Las Pedroñeras. "Sinds december 2015 richten we ons op het PEDROÑETE-merk. We zijn actief in verschillende Spaanse regio's, waar het nog steeds moeilijk is om paarse knoflook te vinden", legt Polo uit."Er is steeds meer interesse voor paarse knoflook wereldwijd"
Coopaman exporteert 80% van de knoflook, met een significante aanwezigheid in de Europese markt, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Brazilië. "In de afgelopen seizoenen hebben we onze export naar Egypte, de Verenigde Staten en Canada vergroot en we zullen weer naar Nederland exporteren. Er is steeds meer interesse voor paarse knoflook over de hele wereld."

Voor meer informatie:
Rafael Polo
Coopaman
C/ General Borrero, s/n
16660 Las Pedroñeras
Cuenca, Spain
M: + 34 639373567
T: +34 967160536
nacional@coopaman.com
www.coopaman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven