Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adriaan van Belzen, Daily Onions:

"Prijsverhoging in uien niet aan de orde"

Tholen - De uienmarkt kabbelt momenteel voort, constateert Adriaan van Belzen van Daily Onions. "De overzeese export blijft lastig, waardoor we de uien binnen Europa kwijt moeten. We hebben te maken met genoeg mindere kwaliteit, waar moeilijk een klant voor te vinden is. Gelukkig zijn er ook nog acceptabele partijen beschikbaar, maar het is goed zoeken. Er is wel wat vraag uit landen als Engeland, Frankrijk, Italiƫ en Oost-Europa, maar de afzet naar Scandinaviƫ en Polen valt me tegen. De grote orders missen we gewoon."

"De baalprijs ligt, naar gelang de kwaliteit, tussen de 21 en 24 cent. Een prijsverhoging is niet aan de orde. Vorige week was er een kleine prijsstijging, maar die werd gelijk de kop ingedrukt. Ik verwacht dat we zo het seizoen wel zullen uitzingen", zegt Adriaan. Inmiddels zijn bij Daily Onions ook de eerste Egyptische uien gearriveerd. "Deze zien er kwalitatief prima uit met een goede maatvoering. Met de Hollandse rode uien is het een eind gebeurd, dus ze komen op een vrijwel lege markt. Daarnaast kan de vroege Ramadan een positieve impact hebben voor de Egyptische uien omdat het aanbod beperkt zal blijven tijdens de Ramadan."



Voor meer informatie:
Daily Onions BV
Bosberg 31
6464 HE Kerkrade
Mob: +31 654 225 886
adriaan@dailyonions.com
www.dailyonions.com