Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: normaal tot goed knoflookseizoen verwacht

Konstantinos Mirtsidis is eigenaar van Mirtsidis, dat zich heeft gespecialiseerd in de teelt, verpakking en het vermarkten van knoflook.

"Tijdens de Paasdagen was knoflook duur in Griekenland. Er was toen geen sprake van lokale of Spaanse productie. Chinese en Argentijnse knoflook boekte hoge prijzen, tot wel €4 per kg. Maar nu zijn we begonnen met onze eigen oogst, die met 20 dagen op de markt zal komen," legt Konstantinos uit.



Over de kwaliteit zegt hij dat de zachte winter misschien voor wat problemen kan zorgen, maar dat dit niet al te ernstig zal zijn. "Ik denk dat als de kwaliteit goed is, er in Griekenland een goede vraag zal zijn naar lokaal geteelde knoflook. Dat gaan we echter pas over een maand zeker weten. De oogst loopt van 1 tot 20 juni, waarna het nog eens 20 dagen duurt om de knoflook te drogen. Ik denk dat het al met al een normaal tot goed jaar zal zijn," legt hij uit.

Konstantinos zegt dat de situatie van dit jaar anders is dan die van vorig jaar. Toen was 30% tot 40% van de productie beschadigd door overstromingen. "Ik denk dat dit jaar de schade niet hoger uit zal lopen dan 10% tot 15%. Maar dat zal ook afhankelijk zijn van het weer."

Voor meer informatie:
Konstantinos Mirtsidis
Mirtsidis
Tel: 0030-210-2464-384
Mob: 0030-6974-6063-71
Email info@skordo.gr
http://www.skordo.gr

Publicatiedatum: