Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Poetin sluit grenzen voor doorvoer

Geen einde boycot Turkije

Hoewel de relatie met Ankara verbetert, is er nog geen besluit genomen over het opheffen van de groenten- en fruitboycot. Dat zei premier Medvedev in een artikel op de Russische nieuwssite RT.com. Daarmee reageerde de premier op eerdere berichten van retailers die hoopten de import te kunnen hervatten. "Rusland heeft geen haast en zal niet direct met open armen de Turken ontvangen," aldus de premier. Het onderwerp staat op de agenda voor gesprekken met de Turken. Op dit moment zijn er veel Russische groenten en fruit in de schappen te vinden, maar er dreigen tekorten in het najaar als normaal de Turkse import op de markt komt. Russische supermarkten hopen dat er dan een einde is gekomen aan de boycot.Poetin sluit grenzen voor doorvoer
De Russische grenzen zijn sinds 1 juli gesloten voor doorvoer van geboycotte producten naar Kazachstan en Kirgizië. Onder het mom van doorvoer werden illegale producten Rusland ingevoerd. Eerder dit jaar sommeerde Rusland al dat Oekraïense vrachtwagens uitgerust moeten worden met een speciaal GPS-volgsysteem en extra identificatie markeringen. Deze week hield Rusland al 50 Oekraïense trucks aan, die de nieuwe wet zouden overtreden. Volgens de Oekraïense autoriteiten waren de vrachtwagens al in Rusland voor de wet van kracht werd, dus zouden ze een vrije doorgang moeten krijgen.

Onderhandelingen einde boycot Moldavië
Een topdiplomaat van Rusland onderhandelde eerder deze maand met Moldavië over opheffen van de sancties. Er is nog geen akkoord bereikt. Moldavië wordt geboycot sinds het land in juli 2014 een associatieverdrag met de EU ondertekende. Zo'n 90 procent van de Moldavische appelen werd naar Rusland geëxporteerd. Daarnaast kent het land een conflict met de afgescheiden provincie Transnistrië. Russische militairen bewaren de vrede in het gebied.


Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven