Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Krap uienaanbod door weersomstandigheden

Momenteel is het uienaanbod in de VS wegens weersomstandigheden vrij klein. Er was aan het begin van het seizoen sprake van teveel neerslag in Texas, terwijl Arizona en Californië hoge temperaturen hadden.



Ondanks de problemen met het weer, is de kwaliteit goed. "We zijn net klaar met uien die opgeslagen zijn in gecontroleerde atmosfeer en wat er verder nog in opslag overgebleven is," zegt Gary Orvis van Heartland Produce. De Californische flat sweets en de uien uit opslag zijn erg goed." Binnenkort gaat zijn bedrijf over op de het exporteren van Washington Walla Walla-uien. 

Telers in New Mexico, Oregon en Arizona beginnen met de oogst van Spaanse, rode en gele jumbo-uien. Colorado begint hier vanaf augustus mee. Volgens Orvis komen de prijzen neer op rond de $15 (€13,50) per 25-pondszak voor zowel zoete uien als voor witte, rode en gele jumbo-uien.



Orvis zegt dat er slechts een kleine markt is voor biologische uien. "Het hangt ervan af. Bij sommige winkels verkoopt dit goed en bij andere niet. Ik denk dat het aan de aard van de consument of ze hier waarde aan hechten of niet. Je moet er namelijk meer geld voor betalen."

Voor meer informatie:
Gary Orvis
Heartland Produce
Publicatiedatum: