Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse uien doen het goed in het buitenland

De gele uien uit het Italiaanse Emilia-Romagna doen het wel goed in het buitenland, maar niet in Italië. "De afzet van onze uien verloopt goed in Noord-Europa, België, Duitsland en Nederland doordat het weer de vraag stimuleert en de lokale producten daar nog niet beschikbaar zijn", vertelt Matteo Freddi van Freddi Prodotti Ortofrutticoli.



Deze positieve periode zal echter niet lang duren aangezien het nieuwe seizoen in het buitenland op het punt van beginnen staat. "Nu is men er op zoek naar vroege producten maar de eigen oogst zal binnenkort beginnen. Sommige producenten in Nederland en België zijn al begonnen, maar er is geen haast omdat de markt zo groot is dat ze geen problemen zullen hebben de uien te verkopen. Ze kunnen wachten tot de uien perfect rijp zijn."

Het weer is tegelijkertijd de reden dat de verkoop in Italië traag verloopt: de hitte leidt tot een afname in vraag. De uienconsumptie hangt simpelweg af van het weer. Dit verklaart ook waarom het in juni goed ging: het regende veel en de temperaturen lagen onder het gemiddelde. Het nieuwe seizoen is net van start gegaan, maar we kunnen al zeggen dat de volumes groter zullen zijn dan vorig jaar. Producenten hebben namelijk meer gezaaid omdat het vorige seizoen goed verliep. 

Contact:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.

Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE)
Tel.: (+39) 0522 679831
Fax: (+39) 0522 679854
E-mail: commerciale@cipollefreddi.it
Web: www.cipollefreddi.it
Publicatiedatum: