Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Manter levert nauwkeurige en snelste weger in Spanje

Manter International BV, fabrikant van weeg en verpakkingsmachines, heeft recentelijk de eerste MD20 D, 20-schalige weger, geleverd en geïnstalleerd in Spanje. De weger kan tot 100 slagen per minuut, klein verpakking, nauwkeurig wegen en afvoeren. Manter heeft al een aantal van deze wegers in de USA geleverd en nu dus ook voor het eerst in Europa.

Om bij honderd verpakkingen per minuut nog een constante nauwkeurigheid te behalen is geen eenvoudige opgave. Dan is er een weger nodig die veel weegschalen ter beschikking heeft. Dat geldt zeker bij het verpakken van bijvoorbeeld aardappelen, uien en citrus in klein verpakking. De MD20 D is dan ook de grootste lineaire combinatie weger met de meeste weegschalen in de Produce Industry. Snel en nog steeds nauwkeurig.Er zijn veel langzame verpakkers op de markt waarbij steeds een lage snelheid weger staat. Klanten vragen om meer capaciteit op minder vloer oppervlak. Hierdoor ontstaat er ruimte voor verdere automatisering na de verpakkers. In Spanje hebben ze nu gekozen voor de Manter MD20 D.

De MD20 D heeft de mogelijkheid om in totaal 4 verpakkers aan te sluiten. De kracht van de weger is de combinatie van weger en afvoersysteem. Hierdoor is het mogelijk om met 4 wegers tot 100 zaken per minuut te halen en zakt de capaciteit in verhouding terug naarmate een verpakker niet staat ingeschakeld. Door een uniek ontwerp en speciale software blijven de verpakkers optimaal benut.

Manter levert de MD20 D wegers af met een modern 15-inch-kleurent ouchscreen. Verder is de weger voorzien van bewezen en hightech software die door de ingenieurs van Manter is ontwikkeld. Naar wens is de MD20 D tegen meerprijs leverbaar met de Manter Machine Gateway (MMG) waarmee de weger op afstand is te volgen. Bij gebruik van de upgrade MMG-Analytics is het mogelijk om management data uit de weger te halen of data ten behoeven van een ERP systeem beschikbaar te stellen.

Voor meer informatie: www.manter.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven