Bultec komt met innovatieve selectiemachine voor aardappelen en uien

Het Italiaanse Bultec dat zich bezig houdt met technologie, komt met een nieuwe sorteerder voor aardappelen, zoete aardappelen en uien. Het meest innovatieve aspect is de tweedimensionale elektronische kalibratie, dat wil zeggen dat de bediener kan kiezen of de aardappel of ui moet worden gesorteerd op basis van diameter of lengte of beide.

Bekijk de video!

"Bij het ontwerpen van de machine hebben we ook gedacht aan het gebruiksgemak en het uitvoeren van onderhoud. Er wordt gebruik gemaakt van een transportband die minimaal onderhoud vergt. Een ander voordeel is dat onze elektronica het mogelijk maakt om met transportbanden te werken, omdat ze de producten altijd kunnen verwerken. Hierdoor kunnen we producten met niet-homogene vormen verwerken", zegt eigenaar Ruggero Ricci.

Ruggero Ricci, eigenaar van Bulltec

Het hart van de sorteerder is de elektronica, gemaakt gangbare componenten, waardoor de klant autonoom is in het beheer van de machine. De producten gaan via een transportband naar de voorsorteerder waar de camera's hun maat detecteren. Afhankelijk van de gedetecteerde lengtes, duwt een pneumatisch systeem het product in de overeenkomstige uitlaat. De kracht waarmee dit gebeurt, wordt aangepast door middel van een speciaal register, afhankelijk van de gevoeligheid van het te verwerken product.

De transportband

"De machine kan op diverse manieren worden ontworpen, afhankelijk van de behoeften van de klant. Het kan zowel in de grootte van de afmetingen worden gemoduleerd en zowel in de productie per uur als in het aantal uitgangen. De klant kan ook een stempelmachine toevoegen om de producten te personaliseren", zegt Ricci.

Het controlepaneel

De Bulltec-sorteerderis voortgekomen uit de noodzaak om aan een belangrijk marktverzoek te voldoen: een specifieke sorteermachine voor aardappelen en uien met een hoge mate van kalibratie om de producten gelijkmatig te verdelen. 

Contact:
Bulltec
Via Urbani 130
47522 Cesena
Tel.: (+39) 349.6923431
Site: www.bulltec.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven