Lancering van overlaadcombi met hoge reinigingscapaciteit op Aardappeldemodag

De Field Loader 240 is een nieuwe overlaadcombi met een hoge reinigingscapaciteit. Hiermee is het mogelijk het aandeel grond en afval terug te dringen bij het laden op het veld. Kipwagens kunnen namelijk meteen het product in de overlaadcombi lossen om het te reinigen en te lezen voor het in een vrachtwagen wordt geladen. Producent Dewulf onthult de machine tijdens Aardappeldemodag op 22/08/'18 in Westmaas (NL).Meer netto product in de vrachtwagen
De Field Loader 240 is een compacte, standalone machine die naast de hoge reinigingscapaciteit de volgende eigenschappen heeft: geschikt voor wegtransport, een 4-delige afvoerelevator met een groot zwenkbereik en een ingebouwde, geluidsarme dieselgenerator.
De hoge reinigingscapaciteit van de Field Loader 240 maakt het mogelijk om meer netto product in de vrachtwagens te laden. Transportvoertuigen worden optimaal gevuld met netto product wat de kans op boetes bij het aanleveren van aardappelen van het veld rechtstreeks aan de fabriek verlaagd.

Geschikt voor op de weg
De Field Loader 240 is compacte en geschikt voor wegtransport. De optionele gestuurde as maakt de machine extra wendbaar (20°). Op het veld is de machine snel klaar voor gebruik. De Field Loader 240 is uitgerust met vijf hydraulische steunpoten, die zorgen voor de nodige stabiliteit. De geïntegreerde, zwenkbare afvalband is eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie. Daarmee kan uitgezeefde grond of afval naar een centrale plaats naast de machine worden afgevoerd.Hoge reinigingscapaciteit
De bunkervloer en de rollenunit, gekend van de MH-stortbunkers, zorgen voor een constante productstroom en de nodige reiniging. De 10 reinigingsrollen zorgen voor een grote reinigingscapaciteit. De opening tussen de rollen is daarbij elektrisch te regelen. De optionele Smart-Pin zorgt ervoor dat de reiniging van de spiraalrollen continu gebeurt, zodat het reinigingsresultaat van het product constant is. De leestafel biedt plaats aan 2 personen.

Handige, productvriendelijke afvoerelevator
De brede, 4-delige en productvriendelijke afvoerelevator van de Field Loader 240 heeft een groot zwenkbereik van 120° (60 links + 60 rechts) en kan tot diep in een vrachtwagen reiken. Actieve zijwanden en zachte meenemers zorgen ervoor dat product niet beschadigd raakt. Als de afvoerelevator in een te steile hoek wordt geplaatst, schakelt de gehele overlaadcombi automatisch uit om vallend product te voorkomen. De grote aandrijfwielen bovenin de afvoerelevator zorgen voor vlot lossen in alle condities. De afvoerelevator is bovendien extra robuust gebouwd om een grote duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen.Een echte standalone overlaadcombi
Met de optioneel ingebouwde dieselgenerator is de Field Loader 240 overal te gebruiken. De geluidsarme generator (80 dB max.) is ook eenvoudig los te koppelen, zodat hij voor andere toepassingen ingezet kan worden. De Field Loader 240 kan daarnaast gewoon aan het elektriciteitsnet worden gekoppeld en heeft een laag energieverbruik.

Officiële onthulling Dewulf zal de Field Loader 240 voor het eerst presenteren aan het grote publiek tijdens de Aardappeldemodag op woensdag 22 augustus 2018 in Westmaas (Nederland) op stand 148.

Voor meer informatie:
Dewulf
Ion Dhont
Marketing & Communications
T.: +32 51 20 58 71
M.: +32 477 322 543


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven