Jaap Goud, Goud Biervliet:

"Kistenvuller creëert ondanks hoge capaciteit rust op de lijn"

Tholen - Uienhandel Goud Biervliet BV is gespecialiseerd in de uienhandel, teelt van eerstejaars plantuien en zaadverkoop. Bewust koos het uienbedrijf in Zeeuws-Vlaanderen om niet zelf te gaan sorteren en verpakken, maar een rol in de keten te vervullen als tussenschakel tussen de telers en verpakkers en exporteurs. Eerste jaars plantuien zijn in de loop der jaren een heuse specialiteit geworden voor de gebroeders Goud.


 
In 2012 werd er opnieuw een nieuwbouw gerealiseerd met onder meer kistenbewaring. Hierdoor is het bedrijf in staat om in een korte oogstperiode veel uien te ontvangen, te drogen en te bewaren. BURG Machinefabriek installeerde een kistenvulinstallatie met kistenontstapelaar en stapelaar bij Goud Biervliet. De ervaringen van Jaap Goud met de lijn zijn erg positief. "Deze kistenvuller creëert rust op de lijn, zonder dat het ten koste gaat van de capaciteit. Wij draaien meestal zo'n honderd kisten per uur, maar het is wel mogelijk om twee kisten per minuut te behalen."
"Stapels van twee tot vijf kisten kunnen gelijktijdig in het systeem worden getransporteerd en hij stapelt de volle kisten weer twee hoog op. Met eerstejaars plantuitjes was het nogal eens een probleem om de kisten gelijkmatig te vullen, maar door in dezelfde lijn te vullen als de toevoerband, zijn deze problemen opgelost", vertelt Jaap. "Natuurlijk heb je te maken met kinderziektes. Onze lijn staat buiten en daarom heb je te maken met regen, stof en zonlicht, waardoor het een uitdaging was om alle sensoren optimaal in te stellen, maar dankzij de goede service van Burg is dat zeker gelukt!"

Voor meer informatie:
Goud-Biervliet
Middenweg 13a
4521 PG Biervliet
Tel: 0115-481636
info@goudbiervliet.nl
www.goudbiervliet.nl

Burg Machinefabriek
Weihoek 11
4416 PX Kruiningen,
Tel: +31 113 501373
Fax: +31 113 502108
info@burg-machinefabriek.nl
www.burg-machinefabriek.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.