Italië: export bosuien daalt 80%

Het is momenteel volgens Biagio Sorrentino van Campania Export geen goede periode voor bosuien. "Het weer is raar en er is weinig vraag op de markt. Hierdoor komen we niet tot de resultaten die we graag hadden willen zien," zegt hij.


Het hoofdkwartier van Campania Export 

"In de afgelopen paar maanden wisselde de kwaliteit nogal vanwege het weer. Duitsland is voor ons altijd een van onze belangrijkste exportbestemmingen geweest, maar ons seizoen had een overlap met het seizoen van de lokale teelt daar. Ik ben bang dat we nu gerust kunnen spreken van een daling van 80% in het exportvolume." 


Een krat bosuien.

"Ik zou graag meer in contact komen met retailers. Leveranciers worden meer gezien als statistieken dan als partners. Ik denk dat iedereen baat heeft bij sterkere zakenrelaties."Volgens hem zouden retailers hun acties voor promotie beter kunnen plannen. In plaats van dat ze bijvoorbeeld in januari plaatsvinden, zouden ze beter gehouden kunnen worden als er meer informatie over het komende productieseizoen bekend is. Als er dan in een bepaalde periode een overschot aan bosuien is, zou dat het perfecte moment kunnen zijn om de prijzen te verlagen. Het lijkt misschien wat simpel gesteld, maar steeds meer bedrijven vinden dit een goed idee.


Biagio Sorrentino in een veld met bosuien

Elk jaar verbouwt Campania Export ongeveer 30 miljoen planten. "We werken dankzij een aantal geweldige zomervariëteiten het hele jaar door. De cyclus van de teelt is in de zomer erg kort, met slechts 60 tot 70 dagen. In de winter is deze wat langer."

Het product wordt verpakt volgens de specificaties van de klanten. "Standaard bundels wegen 150 gram en bestaan uit 4 tot 7 bosuien. Het product kan echter ook in kratten voor 7 tot 20 bundels worden verpakt."

"Ik vind het jammer dat de Italiaanse teelt vaak wordt beschouwd alsof deze van mindere kwaliteit is ten opzichte van andere producerende landen. Vaak hangt dit van de prijzen af. Telers die een hogere standaard hanteren, zoals in Campania, worden hiervoor afgestraft," besluit Biagio Sorrentino.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven