Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Demo met Wingssprayer succes

De Wingssprayer spuit fijne nevel direct in het gewas. Hierdoor rollen er geen druppels van het blad. Daarnaast voorkomt de Wingssprayer dat drift wegstuift aan de achterkant van een spuitmachine. Beide toepassingen stellen telers in staat effectiever te spuiten. Met een besparing op dure pesticides als resultaat.

Nog steeds worden bij het bestrijden van onkruiden in uien grote waterhoeveelheden gebruikt, omdat men van mening is dat de middelen van het gewas moeten aflopen om schade te voorkomen.

De aflopende vloeistof met onkruidbestrijdingsmiddel loopt dan naar de voet van de jonge uienplantjes waar ze de wortelontwikkeling remmen. Praktijkervaring in uien wijst uit dat met de Wingssprayer techniek met weinig water 50% minder middel gebruik hoeft te worden. Deze spuitvloeistof komt dan 'niet' bij de worteltjes terecht en remt de groei niet.

De jonge en kleine onkruiden kan men bestrijden zonder gewasschade. Juist de fijne druppels raken alle kleine onkruiden. Fijne druppels hebben wel 10 keer zoveel raakoppervlak per Ha dan grote druppels.

Botrytis en bladvlekkenziekte zijn schimmels die het gewas aantasten vooral als het loof gestreken ligt. De uienvlieg legt eitjes in de grond aan de voet van de uien en vreet zich bij de wortelaanzet in de plant, die later verwelkt. Beide zijn zeer efficiƫnt aan te pakken met de Wingssprayer spuittechniek.

Vorige week heeft Gebr. Weststrate gedemonstreerd met een Wingssprayer in de uien. Het ging hier om de bedekking met fungiciden in de uien. Volgens Weststrate was de bedekking van de uien met de Wingsprayer op de Delvano spuit zeer goed te noemen in vergelijking met de concurrentie.Bron: Wingssprayer / Gebr. Weststrate

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven