Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Smile Ball

Nieuw: ui waarvan je niet gaat huilen

Na ruim twintig jaar onderzoek zijn Japanse wetenschappers er in geslaagd een uienras te ontwikkelen dat nagenoeg geen gas produceert waarvan de ogen gaan tranen bij het snijden.

Deze 'traanvrije' ui draagt de naam Smile Ball. In de periode dat de ui bij wijze van proef te koop was bij retailers en webwinkels, werden er maar liefst 5 ton van verkocht. Dit najaar zal de ui bij supers in het hele land verkrijgbaar zijn. De ui kost €3,93 per twee stuks, wat hem ongeveer tweemaal zo duur maakt als traditionele uien.

De Smile Ball verspreidt eveneens geen kenmerkende uiengeur en wanneer hij rauw gegeten wordt, heeft hij een zoete smaak die doet denken aan appelen of Nashi peren. Wat is de reactie van Japanners op deze revolutionaire groente? Niet bijster enthousiast, blijkt uit het commentaar op internet.

"Hoe zit het met de voedingswaarde van deze ui? Iedereen weet toch dat een ui uit de koelkast vrijwel zonder tranen gesneden kan worden."

De Smile Ball geeft dus weinig aanleiding tot glimlachen. Desondanks bewijzen de eerste verkoopresultaten dat er toch heel wat consumenten zijn die het wel zien zitten om zonder tranen uien te snijden.

Bron: The Hokkaido Shimbun Press/japantoday.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven