Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Boer&Bunder toont actueel overzicht beschikbare percelen

Veel gebruikers van Boer&Bunder hebben Crop-R gevraagd wanneer de nieuwe percelenlaag voor 2016 beschikbaar komt op Boer&Bunder. Vanaf vrijdag 12 augustus is dat het geval. Gebruikers kunnen nu de meest actuele percelen bekijken die er op dit moment beschikbaar zijn. Handig voor loonwerkers, rentmeesters, telers en buitenlui. Sinds de lancering eind vorig jaar op de Dutch Design week in Eindhoven heeft de gratis website 60.000 unieke bezoekers gehad.

Basisregistraties Gewaspercelen 2016 (BRP)
Ieder jaar stelt RVO.nl aan het einde van de zomer de nieuwe gewaspercelen beschikbaar die alle telers in Nederland hebben opgegeven tijdens de laatste Gecombineerde Opgave. Crop-R heeft als eerste in Nederland deze laag via Boer&Bunder voor iedereen beschikbaar gesteld. De nieuwe percelenlaag wordt door Crop-R niet alleen op Boer&Bunder gebruikt maar ook het eigen platform van Crop-R en in de SCAN GIS applicatie voor de afhandeling van natuursubsidies. De nieuwste data op Boer&Bunder is handig voor iedereen, die interesse heeft in de locatie en historie van de Nederlandse akkers en graslandpercelen. Je kunt nu op elk perceel in Nederland zien welke gewassen daar de afgelopen acht jaar gestaan hebben. De nieuwe informatie blijkt in de praktijk ook handig te zijn voor loonwerkers die de locatie van de percelen proberen te vinden.Open Data over percelen in een oogopslag
Boer&Bunder is een gratis applicatie die open data visualiseert op perceelniveau. In één oogopslag toont de app open data voor alle 1,9 miljoen hectare teeltgrond in Nederland. Door data gemakkelijk beschikbaar te stellen en deelbaar te maken, wil Boer&Bunder telers helpen om zichtbaar te maken wat op het bedrijf gebeurt en waar zij trots op zijn.

Boer&Bunder richt zich in eerste instantie op een aantal basiskenmerken, namelijk bodemsoort, bouwplan, gewasgroei, de hoogte van het perceel en natuurbeheer. Bovendien kan de teler in de applicatie een eigen profiel aanmaken en deze samen met de beelden die de open data opleveren makkelijk en snel delen met anderen.

Kansen voor jouw bedrijf
Boer&Bunder geeft telers handvatten om open data en eigen data te visualiseren en te delen met anderen. De teler vertelt zijn eigen verhaal rond de data die hij beschikbaar stelt aan omwonenden, collega's, leveranciers en klanten. Boer&Bunder wil telers helpen om zichtbaar te maken waar zij trots op zijn. De applicatie moet bijdragen aan een open dialoog tussen teler en burger en kansen bieden om nieuwe relaties op te bouwen en partnerschappen te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Mark Gooskens
Crop-R
M: +31 (0)6 16679660
E: info@boerenbunder.nl
W: www.boerenbunder.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven