Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India: Oproep om uien te exporteren en prijs te stabiliseren

Om prijzen te stabiliseren, wil de National Agricultural Co-operative Marketing Federation of India Ltd (Nafed) dat de overheid sommige organisaties toestaat om uien te exporteren als onderdeel van de Price Stability Fund (PSF). Dit zou dan gaan om organisaties zoals de Nafed en de Small Farmers´Agribusiness Consortium (SFAC). De Nafed heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de overheid. De PSF is opgezet om de prijzen van enkele producten zoals uien en aardappelen te stabiliseren.

Nafed: "We hebben dit verzoek ingediend en erover gesproken met hoge ambtenaren. De overheid zal verlies maken als dit doorgevoerd wordt, maar tegelijk zal er winst toegevoegd worden via de PSF rekening. De overheid zal een export target creëren van 1.000.000 ton, wat zal helpen om prijzen te stabiliseren en zal voorkomen dat telers verlies maken."

De uien die op dit moment op de markt gebracht worden, zijn geoogst in maart en april. Deze uien zijn 6 à 7 maanden houdbaar, dus telers wachten met verkopen in de hoop een betere prijs te kunnen krijgen. De uien die op de markt worden gebracht, zijn daarom niet meer van goede kwaliteit. Omdat de prijzen zijn gedaald, kunnen telers zelfs de productiekosten niet meer dekken. Productie kost 1.000 Indiase roepies( €13,34)per centenaar en prijzen zijn gedaald naar 200(€2,67) tot 600 (€8) Indiase roepies. Telers maken veel verlies.

In het financiële jaar 2015-2016 heeft de Indiase overheid PSF geïntroduceerd voor uien, aardappelen en enkele andere producten waarbij ze een budget van 5.000.000.000(€66.691.689) hadden. De overheid had een buffervoorraad van 12.000 ton via Nafed en SFAC, maar door de schaarste moesten ze daarnaast nog eens 10.000 ton aan uien importeren om aan de vraag te voldoen. Dit jaar zal er PSF zijn met een budget van 9.000.000.000 (€120.045.040) en zal de overheid een buffervoorraad inslaan van 15.000 ton.

De overheid heeft voor uien ook een exporttoelage ingesteld van 5%. Volgens Nafed en SFAC zal de export van uien erg goed zijn voor de stabilisatie van de prijzen.

(1 Indiase roepie = €0.0133)


Source: timesofindia.indiatimes.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven