Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vogelperspectief

Uientelers uit het hele land maken zweefvlucht

Uientelers uit het noorden en zuiden des lands kwamen bijeen om een zweefvlucht te maken. Op twee locaties in Nederland, Borgercompagnie en Gilze-Rijen, konden prijswinnaars van de 'Grow Hy Fly Hy' dat aan den lijve ondervinden. Twee weken geleden ging de eerste groep van start en op 27 augustus de tweede.

Noord-Nederland
Bij de Noord Nederlandse Zweefvliegclub in Borgercompagnie nabij Veendam kwamen uientelers uit Groningen en Drenthe bij elkaar. Na ontvangst met een hapje en een drankje gingen de eerste uientelers de lucht in. Dit gebeurde met een grote lier. De zweefvliegtuigen werden tot een hoogte van ongeveer 400 meter de lucht ingetrokken. Iedereen die na een mooie zweefvlucht weer uitstapte, deed dat met een grote glimlach op het gezicht.Zuid-Nederland
Ook in het zuiden van het land kwamen uientelers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Belgiƫ bij elkaar om een zweefvlucht te maken. Vanaf het clubhuis van vliegvereniging Illustrious vlakbij de vliegbasis Gilze-Rijen werd na een kop koffie en de vlieginstructies in konvooi naar de vliegbasis gereden. Doorgaans worden de zweefvliegtuigen met behulp van een lier omhoog getrokken tot een hoogte van ruim 300 meter, maar om voor wat extra beleving te zorgen werden de 20 deelnemers door een vliegtuig de lucht in getrokken tot een hoogte van wel 500 meter. De vlucht duurde ongeveer een kwartier en deelnemers genoten van het uitzicht en de geruisloze afdaling. Rond zonsondergang ging de laatste deelnemer de lucht in waarna deze dag in het clubhuis werd beƫindigd met een snack en een drankje. Daar werden ervaringen in de uienteelt uitgewisseld tussen telers uit de verschillende regio's zodat de dag ook een leerzaam tintje kreeg.Voor meer informatie:
De Groot en Slot
Westelijke Randweg 1
1721 CH Broek op Langedijk
T: 0226 33 12 00
F: 0226 33 12 12
info@degrootenslot.nl
www.degrootenslot.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven