Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage AGF Detail 2016

Tholen - De afgelopen twee dagen was de AGF Detail in Expo Houten het decor voor de AGF-detaillist. Jaarlijks trekt de beurs, samen met de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten, ruim 5.000 bezoekers, al was de grootste drukte ook dit jaar aan de delicatessenkant te vinden. Detaillisten kunnen op de beurs voor alle laatste versontwikkelingen terecht. Of het nou gaat om persmachines, keukentools, nieuwe biolijnen, streekproducten, verpakkingen, kassasystemen tot aan narrow casting en shop-in-shop concepten. Het is allemaal op de beursvloer te vinden.

Mark Heemskerk, Directeur AGF Detailhandel Nederland (ADN): "De groenteman die zijn assortiment wil verbreden heeft de afgelopen twee dagen een gevarieerd en actueel beeld kunnen krijgen van het huidige aanbod aan producten en diensten in de versbranche. Je kunt echt merken dat de economie weer aantrekt. Onze achterban ziet de toekomst met alle vertrouwen tegemoet."


Wij maakten weer een uitgebreide fotoreportage van standhouders en bezoekers


Het aantal grossiers met een stand op de beurs beperkte zich deze editie tot Vroegop-Windig, Postuma, Lukassen en Willem Dijk. Ook Veiling Zaltbommel is een trouwe deelnemer aan de beurs. De strijd om de Beste Groenteman wordt al twee jaar niet meer gehouden en het mag op zijn minst merkwaardig genoemd worden dat de verkiezing van de Groenteman met Ster die twee weken geleden onder grote belangstelling werd gehouden, los van de beurs is getrokken.

Andere jaren waren er wel meer telers die op de beurs acte de présence gaven. Er was veel aandacht voor biologische standhouders op het Bioplein dat samen met onze biologische website Biojournaal.nl werd georganiseerd. Ook de fruitmandenwedstrijd van Schulp Vruchtensappen kon weer op de nodige belangstelling rekenen (hierover morgen meer).

Beide dagen moest de bezoekersstroom best wel op gang komen, terwijl juist de openingstijden (11.00 - 22.00 uur) zijn verruimd. Dat de beurs voor de detaillist in een behoefte voorziet, is duidelijk.Maar of dat elk jaar moet plaats moet vinden, is volgens groothandelaar Sjoerd Postuma de vraag. "Wij pleiten al langere tijd ervoor om de beurs eens in de twee jaar te houden. Dan is iedereen er en hebben de standhouders ook beter de gelegenheid om wat nieuws te introduceren."

Wij maakten weer een uitgebreide fotoreportage van standhouders en bezoekers

Foto's: Andries Gunter

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven