Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Panamese uientelers aangeklaagd voor oneerlijke concurrentie

Telers uit de hooglanden van Chiriqui in Panama worden beschuldigd van oneerlijke concurrentie. Volgens Augusto Jimenez van de telersvereniging in Chiriqui voelen de telers zich teleurgesteld door de aanklacht. Hij zegt dat het deprimerend is hoe telers op deze manier worden benaderd.

De problemen ontstonden nadat bij een algemene vergadering op 26 juli door telers was besloten om de prijs van 100 kilo uien op $65 (€57,93) te plaatsen. Dit was in reactie op de onlangs doorgevoerde maatregelen voor de uienimport. De bewindvoerder van de mededingingsautoriteit Acodeco, Oscar Garcia, stelde toen dat de uientelers hierdoor wetten omtrent eerlijke concurrentie hadden overtreden en dat hiertegen sancties konden worden opgelegd. De telers wierpen hier tegen op dat de import van 6,2 miljoen uien een directe aanval was tegen de lokale uienteelt van Panama. Augusto Jimenez drong bij directeur Juan Carlos Varela van Acodeco erop aan om Oscar Garcia te ontslaan, gezien Garcia niet af wilde zien van een rechtszaak.

Volgens Jimenez heeft zijn vereniging de dagvaarding vooralsnog niet onder ogen gezien. De advocaten van de vereniging zullen binnenkort pas de aanklacht beoordelen, omdat de dagvaarding niet naar het juridische team van de vereniging was gestuurd maar naar zeven leden van de Raad van Bestuur.

Bron: tvn-2.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven