Rusland heft boycot Turkije gedeeltelijk op

Het hing al maanden in de lucht, maar nu is het ook officieel: Rusland heft de boycot van Turkse AGF gedeeltelijk op. De eerste producten waarvoor de boycot wordt opgeheven zijn citrus, peren en pruimen. Het fruit mag geïmporteerd worden uit regio's die vrij zijn van ziektes en schimmels en alleen import via grote bedrijven is toegestaan. Die grote bedrijven moeten de veiligheid van de producten kunnen waarborgen, aldus de Russen.


bron: Kremlin

"Dit is voor beide partijen een gunstige beslissing," zei president Poetin zijn speech. "De Russische landbouw produceert deze producten niet en we verwachten een prijsdaling nadat de Turkse producten op de markt komen. Voor onze Turkse partners betekent dit toegang tot de Russische markt." Daarnaast wees de president er op dat er in 2015 voor 500 miljoen dollar aan Turks citrus, pruimen en peren werd ingevoerd.

President Poetin bracht deze week een bezoek aan zijn Turkse collega. Naast dit handelsdispuut stonden andere onderwerpen op de agenda. Er werd onder andere een deal gesloten over grote energieprojecten als de Turkish Stream Pipeline, die stil lagen sinds de boycot.

Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven