Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Uienprijs in de lift door redelijke vraag en karig aanbod"

Tholen - De uienmarkt ontwikkelt zich volgens Tjerk Nagel van uiensorteer- en pakstation Konaxx Onions uit het Friese St.-Jacobiparochie voorzichtig positief. "Op dit moment hebben we een redelijke vraag en daar kunnen we ook makkelijk aan voldoen. De uien gaan hoofdzakelijk naar Afrika, aangevuld met wat export naar het Caribisch gebied en het Verre Oosten. De meeste sorteerders zijn voorzichtig geweest met het aanleggen van hun voorraden en daardoor is het veldgewas een beetje schaars. Telers proeven dat en doen daar hun voordeel mee, maar dat is logisch in deze periode."



"Momenteel zit de prijs een beetje in de lift. Hier in het noorden zit de boerenprijs rond de 12 cent en de baalprijs rond de 15 cent. In het zuiden kun je daar een paar cent bij optellen, maar dat is altijd vanwege de verschillende transportkosten", vertelt Tjerk. Hij voorziet de komende weken een redelijk goede markt. "Ook hier in het noorden variƫren de opbrengsten tussen de 40 en 80 ton. Dat zorgt voor een wat verdeelde stemming. De eerste helft van november was de uienmarkt de laatste jaren vaak goed en na Sinterklaas zakte die vaak wat in. Dat verwacht ik dit jaar opnieuw. De kwaliteit is weliswaar goed, maar niet standaard-goed. Er zijn nogal wat partijen met potentiƫle gebreken en ik verwacht dat die snel gaan slijten. Het blijft dus oppassen geblazen!"

Voor meer informatie:
Konaxx
Tjerk Nagel
Mob: 06-54976885
tjerk@konaxx.nl
www.konaxx.nl