Indiase regering koopt uien op

Harish Rao, minister van Handel heeft zijn ambtgenoot van het ministerie van Landbouw, Radha Mahan Singh, gevraagd om 53.000 ton uien op te kopen voor €0,10 per kilo in de staat Telangana. Volgens Rao lijden uientelers zware verliezen vanwege een overaanbod aan uien op de markt.

De minister heeft bekendgemaakt dat de lokale regering ruim 3,5 miljoen kilo uien heeft opgekocht voor €10,85 per 100 kilo van telers in het district Jogulamba Gadwala. "De regering is klaar om de uien op te kopen en zal 50% van de kosten op zich nemen," vertelt Rao.

Vorig jaar was het productievolume lager met als gevolg dat de prijzen stegen. De regering heeft de uien toen opgekocht voor €0,67 per kilo om ze vervolgens te leveren voor €0,27 per kilo. Hierna heeft de lokale regering maatregelen getroffen door uienzaad te verkopen met 75% subsidie.

Dit jaar was de uienproductie in de gebieden Maharashtra, Karnataka en Gujarat goed waardoor de prijzen dramatisch gekelderd zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.