Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije wil relatie Rusland herstellen

Rusland heeft de intentie om de handel en economische samenwerking met Bulgarije weer op het niveau van voor de sancties tegen Rusland te herstellen. Dat zei de Russische vertegenwoordiger Igor Ilingin.

in 2013 kwam de handel tussen de landen uit op 7 miljard dollar. Vorig jaar was dat gedaald tot 3 miljard dollar. Voor dit jaar staat de teller op 2,5 tot 2,7 miljard dollar. Volgens Igor is de kans groot dat de sancties begin volgend jaar worden opgeheven. Volgens hem is het belangrijk dat de Bulgaarse exporteurs al leren werken met het nieuwe elektronische certificeringssysteem dat Rusland gebruikt. Bulgarije verwacht een Russische delegatie om eerste inspecties te doen.

De Bulgaarse producten zouden een goede reputatie hebben onder Russische consumenten. Daarom is volgens de Russische autoriteiten marketing niet nodig. Landbouw werd genoemd als één van de sectoren waarin samenwerking mogelijk is.

bron: regal.bg
Publicatiedatum: