Rusland importeert fors meer van de Filipijnen

Tijdens een overleg tussen de Russische president Poetin en zijn Filipijnse collega Duterte zou Rusland hebben toegezegd voor 2,5 miljard dollar aan groenten, fruit en granen bij de eilandengroep te kopen.

Volgens de Minister van Handel, Ramon Lopez, stemden de Russen direct in met het voorstel om Filipijns fruit en andere agrarische producten te importeren in de komende 12 maanden. "Hun directe prognose staat op 2,5 miljard dollar. Dat is een cijfer dat zij (de Russische zijde) stelden," zei een woordvoerder. De ontmoeting tussen de staatshoofden vond plaats tijdens de Asia-Pacific Economic Cooperation (Apec) die gehouden werd in Lima.

De huidige export van de Filipijnen naar Rusland staat op 46 miljoen dollar. "We overleggen nog wat we kunnen exporteren, vooral agrarische producten, maar er is niets specifiek vastgelegd. Maar we zullen onder andere een groot volume bananen en mango's exporteren, aldus Ramon Lopez. Rusland zou ook bereid zijn om de Filipijnen te helpen met investeringen in de energiesector en infrastructuur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.