Indiase ministerie van Landbouw stapt in uienhandel

In Hyderabad neemt het Indiase ministerie van Landbouw alternatieve maatregelen voor de levering van uien.

De secretaris van Landbouw, C. Parthasarathi, bezocht donderdag de groothandelsmarkt van Malakpet, waar hij de transacties inspecteerde en de handelaren en tussenpersonen ontmoette. Nadat de producten van hun teeltbedrijf naar de markt zijn vervoerd, worden ze door het ministerie van Marketing aangekocht voor 8 roepies (0,11 euro) per kilogram. Daarna worden ze voor 10 roepies (0,14) per kilo aan de consument verkocht.

Volgens Parthasarathi heeft de overheid de belangen van zowel de telers als consumenten in ogenschouw genomen. De secretaris heeft de ambtenaren van het ministerie laten weten dat ze met lokale handelaren en tussenpersonen in gesprek moeten en dat de commissies voor de landbouwmarkt als gewoonlijk moeten functioneren, zodat de gebruikelijke transacties kunnen worden uitgevoerd. De secretaris gaf de ambtenaren ook de opdracht om telers na de overdracht met cheques te betalen, via een online betaling of via realtime gross settlement (RGTS).

In augustus en september 2015 werden er plantuien aan telers gedistribueerd met een subsidie van 75 procent. Dat leidde ertoe dat er op 9.000 acre uien werden geplant, waardoor er geen sprake was van een groot uientekort in de staat. De marktprijs voor uien daalde als gevolg van de levering van uien uit Maharashtra.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven