Filipijnse overheid moet uientelers beschermen

De gouverneur van de Filipijnse provincie Nueva Ecija, Czarina Cherry Umali, riep de nationale overheid op om de uientelers te beschermen en niet over te leveren aan de genade van handelaren of aan de grillige bewegingen van vraag en aanbod. Umali reageerde daarmee op de meldingen van een uientekort, wat leidde tot een toestroom van importuien.

Nueva Ecija is de grootste uienproductieprovincie in de Filipijnen. In totaal telen er 19 gemeenten en steden het hele jaar door uien op ongeveer 1.577 hectare land. "De belangen van de telers zouden altijd op de eerste plaats moeten staan. Zij moeten worden beschermd. Hun producten moeten een eerlijk marktaandeel hebben. Politici met slechte bedoelingen zouden telers niet mogen manipuleren", aldus Umali. Volgens de gouverneur zei zelfs Serafin Santos, het hoofd van het Bureau van Provinciale Landbouw, dat er geen sprake was van een crisis in het uienaanbod terwijl gewetenloze handelaren hun voorraad opslaan voor later om dan meer te verdienen.

Het Bureau van de Plantensector van het ministerie van Landbouw adviseerde telers in september 2016 om inventarisaties te maken van het huidige uienaanbod. Er bestaat namelijk angst voor een voorraadtekort doordat de vorige oogst schade ondervond van plaagdieren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.