Aardappelvriendelijk en frontaal rooien

Dewulf, specialist op gebied van rooitechnologie voor aardappelen en wortelen, brengt de Kwatro Xtreme op de markt die een antwoord biedt op telers die poten op 4 x 90 cm of telen op bedden van 1800 mm. Dit nieuw model zal de huidige Kwatro 3 x 90 cm gaan vervangen.Aardappelvriendelijk en frontaal rooien
Wie kiest voor een maximale productvriendelijkheid, kiest voor frontaal rooien. De rooi-unit van de Kwatro Xtreme is voor de rupsen gepositioneerd waardoor de aardappelruggen ongeschonden blijven. De 900 mm brede rupsen en het optioneel superbreed achterwiel (Mitas 1250/50R32) garanderen een minimale bodemverdichting waardoor er ook in extreem natte omstandigheden kan verder gerooid worden. De rooi-unit is uitgerust met een automatische dieptecontrole aan de hand van 2 slepers (ADC), aparte rooischaren en grote hydraulisch aangedreven snijschijven. De rooi-unit wordt ondersteund door een robuust systeem van steunrollen en automatische drukcontrole (APC). Aan de hand van slepers tussen de ruggen, volgt de rooier automatisch de rijen (DAS).

Meer zeefoppervlakte, betere reiniging
De zeefweg bestaat uit een opeenvolging van een graafmat en twee zeefbanden zonder vernauwingen. De graafmat bestaat uit 2 zeefkettingen van elk 1760 mm breed. Deze breedte wordt over de volledige zeefweg behouden, uniek binnen het 4-rijige, op 90 cm, zelfrijdende segment. Dankzij deze onbelemmerde doorstroming in de machine, kunnen zeer hoge rijsnelheden behaald worden tijdens de oogst.
Na het zeven komt de productstroom terecht op de egelband voor een eerste, intensieve reiniging zodat de daaropvolgende reinigingsmodule (zeef-, axiaalmodule met 36 rollen of Flexyclean®module) een maximale reiniging garandeert. Hierna worden de aardappelen over de volledige breedte van de ringelevator verdeeld met de 3-delige verdeelband. De ringelevator is uitgerust met actieve zijwanden die de aardappelen beschermen tegen beschadiging. Bovenin is het mogelijk om in de afvoerband een reinigingsmodule te integreren.De voordelen van een grote bunker
De Kwatro heeft een 17,5 m³ grote bunker. Deze biedt een belangrijk voordeel bij het doorsteken van lange percelen met een hoge opbrengst. De 1-delige bunker maakt het mogelijk de volledige bunker snel te lossen of al rijdend te lossen. De rooier is uitgerust met een automatische hydraulische spanner waardoor de bunkerketting altijd de gewenst spanning heeft en zo minimaal onderhevig is aan slijtage.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.