Jan van der Ben, G. Sevenhuysen:

"Ik vrees voor het tweede deel van het uienseizoen"

Tholen - Hoewel er de afgelopen weken grote volumes uien zijn uitgevoerd, houdt Jan van der Ben van G. Sevenhuysen zijn hart vast over de tweede helft van het seizoen. "Afrika is een grote afnemer geweest, maar de geluiden gaan dat Senegal dit seizoen de import eerder gaat beperken om de lokale productie te beschermen. Als dat gebeurt, zie ik weinig mogelijkheden."

"Tot nu toe gaan er regelmatig boten naar Afrika, maar dat valt straks grotendeels weg. Er gaan wel wat uien naar het Caribisch gebied, maar dat is niet genoeg om de benodigde afzetvolumes te dekken. Vanuit Braziliƫ is het heel rustig en bestemmingen als het Midden-Oosten en Dubai halen het gros van hun uien uit Spanje. Die zitten op hetzelfde prijsniveau, maar zien er nou eenmaal mooier uit. Ook het Oostblok kun je vergeten, omdat de oogst in Polen aanzienlijk is", vervolgt de exporteur.

"Van sorteerbedrijven hoor ik dat ze bijna blind kunnen sorteren, omdat er nauwelijks slechte uien zijn, maar dat betekent ook dat het tarrapercentage een stuk lager is. Ik vrees dat er straks uien overblijven. Je ziet de baalprijs al wat zakken. Die ligt nu rond de 18 cent in de baal, maar voor 17 cent zijn ze ook al te koop. Er komt nu al druk op de markt en ik vrees met grote vreze dat de uienmarkt in elkaar zakt."

Voor meer informatie:
G. Sevenhuysen V.O.F.
Nijverheidsstraat 5
1749 DR Warmenhuizen
Tel.0226-320224
Fax.0226-316166
info@sevenhuysen.nl
www.sevenhuysen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven