Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse knoflook wel toegestaan in Ecuador maar uien niet

De Ecuadoraanse douane heeft in een persverklaring duidelijk gemaakt dat het land wel de import van Peruaanse knoflook toestaat, maar niet van Peruaanse uien. Ecuador had Peru's nationale dienst voor landbouwgezondheid (SENASA) gevraagd om corrigerende maatregelen, omdat er ziekten werden aangetroffen in Peruaanse producten.

Omdat Ecuador geen reactie ontving, schortte het ministerie van Landbouw, Visserij en Vee de afgifte van fytosanitaire importvergunningen voor deze producten op. Zo'n vergunning is voor producten een voorwaarde om het land binnen te kunnen komen.

In samenwerking met de politie en het leger voert de douane nu 24/7 controles uit en daarnaast werken ze aan het versterken van de inlichtingen- en opsporingsdiensten om het smokkelen van producten tegen te gaan. De douanedienst benadert bovendien vakbonden, verenigingen en producenten uit het hele land met het doel samen manieren te vinden om smokkel te voorkomen. "We streven naar het bevorderen van eerlijke handel en willen binnenlandse producenten en ondernemers, die voldoen aan alle eisen van de douane, beschermen."
Publicatiedatum: