Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien in top-10 meest verkochte producten met Kerst bij Jumbo

Op de laatste twee dagen voor Kerst verwacht Jumbo per winkel gemiddeld 2.000 extra bezoeken in vergelijking met reguliere dagen, in totaal zo'n 1,1 miljoen winkelbezoeken. Tijdens deze kerstdrukte geven klanten ongeveer 50 procent meer uit, onder andere aan de échte kerstklassiekers. Producten als gerookte zalm, varkenshaas, varkensrollade en Hollandse garnalen vliegen over de toonbank en ook kerststollen vinden gretig aftrek. Vorig jaar werden maar liefst een kwart miljoen stollen verkocht. Met het oog op de verwachte topdrukte openen 152 Jumbo winkels op Eerste Kerstdag de deuren. Op Tweede Kerstdag zijn bijna 500 winkels geopend.


Uien van Wiskerke Onions voor Jumbo
 
Net als andere jaren verwacht Jumbo ook dit jaar dat de kerstklassiekers het goed zullen doen. Zo was vorig jaar de gerookte zalm razend populair, gevolgd door de varkenshaas en met de varkensrollade als goede derde. Traditioneel zijn ook de feeststol en luxebroodjes altijd erg in trek.
 
Meest verkochte producten met Kerst (2015):
1. Gerookte zalm (ASC - keurmerk), 180 gram
2. Varkenshaas (Beter Leven Keurmerk – 1 ster), 325 gram
3. Varkensrollade (Beter Leven Keurmerk – 1 ster), 900 gram
4. Varkenshaas (Beter Leven Keurmerk – 1 ster), 650 gram
5. Hollandse garnalen, 200 gram
6. Vanille roomijs
7. Feeststol
8. Uien verpakt
9. Baguettes
10. Knoflook verpakt

Verdubbeling online bestellingen
Niet alleen in de winkels, maar ook online verwacht Jumbo erg veel drukte, met in deze kerstperiode bijna een verdubbeling van het aantal online bestellingen ten opzichte van vorig jaar. In haar distributiecentra, het e-fulfilment center in Den Bosch en op de weg zet Jumbo de komende weken extra capaciteit in om klanten op tijd van alle boodschappen te voorzien. In de winkels zet Jumbo extra personeel in. "Kerst is een drukke maar erg gezellige periode onze winkels. Onze medewerkers bieden klanten graag een helpende hand: bij het vinden van de mooiste kerstproducten tot het inpakken van de boodschappen. Bovendien roepen we deze Kerst de hulp in van niemand minder dan sterrenchef Jonathan Zandbergen, om onze klanten te inspireren een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten", vertelt Wim Junte, Directeur Marketing a.i. van Jumbo Supermarkten.
 
Koken met kerstklassiekers
De recepten van Jonathan Zandbergen - met als ingrediënten Hollandse garnalen, zalm, rollade, varkenshaas en vanilleroomijs - staan in het Hallo Jumbo magazine. Op jumbo.com/kerst staan de bijbehorende kookvideo's met persoonlijke tips. Ook biedt Jumbo alternatieve recepten en zijn er kant-en-klare gerechten verkrijgbaar voor hen die weinig tijd hebben.
 
Publicatiedatum: