Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kwart méér uien in de aflandpool Agrifirm

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar heeft Agrifirm Plant in de aflandpool een kwart méér uien verhandeld. In 2015 was de stijging ook al fors met 15%. De spreiding in de verkoopkanalen, de onafhankelijke positie in de uienhandel en de aansprekende poolprijzen zijn de belangrijkste argumenten om mee te doen. Dit jaar is er een poolprijs gerealiseerd van 9,70 euro per 100 kg.

Door aanwezigheid in alle regio's van Nederland is Agrifirm Plant in staat om gespreid te verkopen en daarmee voor de deelnemers de hoogste meerwaarde te realiseren. In de uienmarkt staat Agrifirm Plant bekend als een onafhankelijke speler met een correcte en betrouwbare werkwijze. Dat verklaart mede de groei van het volume.

Verkoopseizoen
Voorafgaand aan het verkoopseizoen was de handel terughoudend, maar bij de start was de stemming beter en liep de handel voorspoedig met prijzen van 10 tot 12 eurocent. Toen eenmaal de grote hoeveelheden uien in de handel aangeboden werden, daalde de markt richting de 8 eurocent. Vervolgens is de markt in het laatste gedeelte van de aflandpool weer wat gestegen. Met de aflandpool profiteren telers juist van het voor- en naseizoen in de aflandperiode. Gecombineerd met de jarenlange ervaring van Agrifirm Plant in de uienhandel is er een aansprekende aflandprijs van 9,70 euro tot stand gekomen.

Het seizoen is bijzonder voorspoedig verlopen, waarbij Agrifirm Plant de logistiek goed heeft weten te organiseren. Op droge dagen zijn er grote volumes vlot weggewerkt. Omdat het in sommige regio's te droog was om te rooien, zijn de laatste uien relatief laat afgeleverd. Er werden over het algemeen gemiddelde opbrengsten gemeld. De kwaliteit is dit jaar goed geweest.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven