Hollands uienexport op recordjacht

Het record dat dit jaar met de uienexport bereikt werd, zou in 2017 alweer verbroken kunnen worden. Volgens de huidige gegevens is de export van de eerste negentien weken van het jaar al met bijna 13% gestegen
Een groot deel van de toename is te danken aan het vinden van nieuwe markten door Holland Onions. Indonesië heeft bijvoorbeeld afgelopen jaar de import bijna verdubbeld. Niet alleen Indonesië, maar ook in Ivoorkust en in Senegal is een stijging te zien. 

Zelfs bij de traditionele Europese binnenlandse markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk, vindt een toename plaats ten opzichte van het vorige seizoen. Groot-Brittannië benadert zelfs de vooroorlogse export aantallen van dit land. 


De export naar de Filipijnen nam met maar liefst 60% toe en de export naar Nicaragua verdubbelde met in totaal 9700 ton. Aan bestemmingen die ver weg liggen, zoals Haïti (waar de export met 30% toeneemt) en de Dominicaanse Republiek, wordt zelfs iedere week geleverd. Ook Panama waardeert Holland Onions enorm en heeft al 7800 ton gekocht. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven