Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
President Poetin:

"Stijging van 4% in productie Russische landbouw in 2016"

Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie aan het einde van het jaar stelde president Poetin dat de Russische landbouwproductie in 2016 met ten minste 4% zou zijn gegroeid. "Er is een aanzienlijke groei in de landbouw. Vorig jaar was dat 2,6% en dit jaar lijkt het meer te worden dan de geplande 3,2%, namelijk minstens 4%", aldus Poetin. Poetin stelde dat deze trend doorgezet moet worden in de komende jaren.

Eraan herinnerend dat de inflatie in Rusland dit jaar erg hoog was, zei Poetin dat dit "deels te wijten is aan de zogenaamde importsubstitutie in de landbouw." "Sommige wanverhoudingen ontstaan ​​op de markt. Niet iedereen was in staat om de invoer te vervangen door eigen productie", zei hij. "De landbouw kent dit jaar een goede dynamiek. De inflatie zal er dan ook totaal anders uitzien", zei hij.


Bron: Kremlin

De Russische graanoogst zal in 2016 boven de 119 miljoen ton uitkomen, aldus Poetin. De staatssteun voor de agrarische sector zal in 2017 oplopen tot 216 miljard roebel (in vergelijking met 215.000.000.000 roebel in 2016), zei Poetin.

De oogst is in de recente geschiedenis van Rusland nog nooit zo hoog geweest, zei hij. "In de Sovjettijd waren er voorbeeldige oogsten in de jaren´70, iets hoger dan nu zelfs," zei hij. "Maar we weten dat op dat moment, helaas, zelfs met zulke grote oogsten, er nog steeds niet genoeg voedsel of diervoeder werd geproduceerd."

"De prestaties van vandaag en de veranderingen in de landbouwsector, laten zien dat het resultaat dat we hebben bereikt buitengewoon uniek is en zorgt voor zeer goede mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van de Russische landbouw", zei Poetin. Hij zei ook dat een hogere omzet in de agrarische sector de vraag naar landbouwmachines zal stimuleren. "Ik ben er zeker van dat als de inkomsten van de boeren groeien, de vraag [naar machines] zal toenemen" zei hij. "Zo zal de agrarische machine-bouw ook ondersteuning krijgen", zei hij.

bron: Agroberichten buitenland
Publicatiedatum: