Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Breimeister, Oso Sweet

Grote concurrentie bij zoete uien

"De komende twee maanden zullen wij onze uien uit Peru importeren," vertelt Mark Breimeister van Oso Sweet. Het bedrijf is trots op het feit het van april tot en met augustus lokaal geteelde platte, zoete gele uien levert. In augustus wordt er overgeschakeld op uien uit Peru. "De aanvoer uit Peru loopt door tot eind februari/ begin maart. Tot dusver is het een prima seizoen geweest. De kwaliteit is goed en gedurende de eerste helft van het seizoen was de productie bovengemiddeld. Voor de tweede helft van het seizoen rekent men op een gemiddelde productie. We zijn zeer tevreden over de prestaties van onze telers in Peru dit jaar," vervolgt Breimeister.Lage prijzen
De prijzen van zoete uien zijn laag. "Met een prijs van €15 tot €17 per doos van 18 kilo worden de kosten nauwelijks gedekt. We hebben een prijs van minimaal €17 kilo nodig willen we een redelijke marge hebben maar de concurrentie binnen de categorie zoete uien is groot," legt Breimeister uit. Het Mexicaanse seizoen vangt volgende maand aan met een grotere aanvoer als gevolg. Veel importeurs zullen in februari overschakelen naar Mexicaanse uien, maar Oso Sweet zal zijn uien tot aan het einde van het seizoen uit Peru blijven importeren vanwege de hoge kwaliteit die het land levert.Voor meer informatie:
Mark Breimeister
Oso Sweet
Tel: 248-681-9020
Publicatiedatum: