Uiensector VS getroffen door sneeuwstorm

Pakstations voor uien in Treasure Valley zijn getroffen een zware sneeuwstorm die door Idaho trok. Verschillende faciliteiten zijn door de storm ingestort. Ook staat een groot aantal opslagplaatsen voor uien niet meer overeind."We hebben tot nu toe een opslagfaciliteit met meer dan 2.500 bakken verloren. Al onze faciliteiten in Idaho hebben schade geleden. We hebben uit veiligheidsmaatregelen al onze werknemers van de pakstations naar huis moeten sturen," zegt Dwayne Fisher van Champion Produce Company in Parma.

"We zijn nu aan het werk om het sneeuw van de gebouwen te ruimen om zo verdere schade te voorkomen. Er wordt echter regen en nog meer sneeuw verwacht, wat tot nog meer problemen kan leiden."

"Er was een kleine brand uitgebroken in ons pakstation in Tamura doordat een aangrenzend gebouw was ingestort daarbij hoogspanningskabels met zich mee had genomen. Ik was er gelukkig op tijd bij om zelf het vuur te blussen, voordat de situatie was uitgelopen op een total loss."

De gehele faciliteit in Wilder zit zonder stroom. De uien die verpakt op de vloer lagen, zijn nu verpest de rookschade. De eigenaren weten op dit moment nog niet of ze hun bedrijf voort kunnen zetten als de schade eenmaal kan worden opgemaakt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven